Repelsteeltje

Maar kijk eens? Is dit hier de plek waar Repelsteeltje zijn been naast zijn oor legde om zichzelf in twee te scheuren? Is dit het gat in de aarde waar hij zich vervolgens in stortte om te verdwijnen en een week lang niets van zich te laten horen?
Maar hij is terug (met zacht tromgeroffel en fijne kwink- en zweepslag).

Ik heb het verhaal van Repelsteeltje altijd een mooi verhaal gevonden; ik kan dat gevoel levendig oproepen dat je je nog liever in twee scheurt en je in een afgrond stort. Dat eerste zal wel iets te maken hebben met die paar jaren ballet die ik ooit gevolgd heb en die grand écart die ik maar niet… “onder de knie” kreeg. En waarom heet het vierendelen terwijl je 5 delen overhoudt; en als bij een driesprong, drie straten samenkomen, waarom is een tweesprong dan niet gewoon één lange straat; en als je op je handen staat, dráág je dan niet gewoon de wereld, vanuit de ruimte bekeken. En wat nemen kannibalen als ze niet echt honger hebben, maar gewoon zin om iets kleins te knabbelen? Zouden zelfmoordterroristen ook sexpoppen opblazen? Dragen mannen geen sluier omdat hun kop te lelijk is om naar te kijken? Wat als die 72 maagden uit het hiernamaals mannen blijken te zijn? Dan kan je maar beter hard op de grond stampen, jezelf in twee splijten en verdwijnen in de krater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *