De-ex-ex-frienden

Wij, Rammen, geloven niet in astrologie. Wij relativeren en relativeren, al moet dat met een korrel zout genomen worden. Wij staan krachtdadig en onveranderd achter wat we zeggen, en komen daar nooit op terug.

Mensen zijn van oorsprong dom, maar als ze mij zeggen dat “ik geluk heb dat ik van mijn job mijn beroep heb kunnen maken”, dan ben ik aschrant als ik hen daar gelijkzijdig en -hoekig mee uitlach.

Het verleden is voor mij als de drol die je darmzieke puppy op straat achtergelaten heeft. Daar wil je zo snel mogelijk van weg lopen. Doen alsof je niets gezien hebt. Maar als je de rotzooi niet opkuist, loop je ooit zonder het te beseffen dezelfde straat in, en glij je uit om smalend stront te snuiven. Misschien, heel misschien zijn er uit de mest eetbare bloemen gegroeid, maar er blijft een geurtje, een zweem van herinnering hangen.

Dát, dat was mijn overtuiging. Ik weet het niet meer. Ik ben het afgelopen jaar een aantal ex-lieven en ex-vrienden tegengekomen en dat contact liep lekker, en ineens ligt mijn principe over het verleden onder vuur. Hoe verloopt de mathematiek van “ex”? Ex-ex-vriend wordt vriend? Of kennis? En kan je die dan weer de-frienden als het toch niet zo huppelleuk blijkt te worden? Ik steven af op een prefix-coma.

Het is op dit moment makkelijker te geloven dat het in de sterren stond geschreven dat ik deze mensen moest her-ontmoeten. De achterliggende betekenis van dit alles zal ik wel van mijn tarotdame te horen krijgen.

Een reactie op “De-ex-ex-frienden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *