Principieel tegen principes

Ik heb met insecten wat een atheist met ziekenhuis-aalmoezeniers heeft: ze zullen ongetwijfeld hun nut hebben, maar als ze op mijn bed komen zitten, sla ik ze dood. Geen principe, gewoon een feitelijke oorzaak-gevolg-vaststelling.

Bij het tellen van de jaarringen om mijn buik bedacht ik me dat ik het niet meer heb met principes. “De Echte Liefde”. Pff, wat zou het? Maar “de echte liefde bestaat niet”, heb ik ook al afgezworen. Ik ben een relativiteitschijter geworden. Is dat zo? Een nihilistisch zeurderig truffelzwijn dat dan wel schone poen heeft opgebracht voor zijn heren, maar daarbij vergeten is dat het op zijn minst aan de luxe gelikt heeft?! Ik zet mijn hoef krachtdadig neer, zo wil ik niet worden. Ik wil weer opgaan in “a cause”, in verbeten standpunten, in ja’s en nee’s, wars van misschiens en maars.

U, wereld, weze gewaarschuwd.

2 reacties op “Principieel tegen principes

 • 25 augustus 2009 om 9:04
  Permalink

  Jim,

  een blog! Super, en bovendien schrijf je erg mooi – echt wel mijn smaak…

  Als ik eens de tijd vind, ah – de voorwaardelijke wijs, dan blader ik met veel plezier eens terug!

  In tussentijd voel ik me gewaarschuwd 😉

  Vele groeten,
  david

 • 25 augustus 2009 om 10:36
  Permalink

  Un nouveau Jim est arrivant? Interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *