Nasaline

Dat ik last heb van sinusproblemen dat zal de trouwe tweevoeter van deze blog wel al kunnen lezen hebben (tot ver buiten de landsgrenzen) met vaak pijn en pijn.

Dokters weten eigenlijk niets.  Zo hebben ze mij al eens de sinussen gespoeld (waarbij ze eerst metalen pinnen in mijn beider neusgaten boorden en daarna zo een half uur in de wachtzaal lieten zitten), wat op dat moment niet nodig was.  Noch het boren, noch het mij laten zitten.
Er zijn al meer foto’s van die leegtes (wat is de sinus meer dan het donkere Niets?) genomen dan van Janet’s nipslip.
Acupunctuur heeft uiteindelijk ook geen soelaas gebracht.  Na al dat naaldengeprik loop ik nog steeds te lekken uit enkels, beenperforaties, hand- en voetstigmata en o ja, ook uit een sinusholtes.  Maar dat laatste is net het punt: ik blijf lekken.

Dus nam ik mijn toevlucht tot sprays (iew vies, goor en droogt de slijmvliezen uit waarbij je slijm opdroogt tot steengruis dat de binnenbekleding van je neusvleugels openrijt).

nasaline Een paar weken geleden raadde iemand mij Nasaline aan.  Een weerzinwekkend grote spuit met zout water die je tegen je neusgat drukt en leegspuit in je neusholte tot het je andere neusgat, je mond en uiteindelijk je oren uitkomt.

Het ziet er verschrikkelijk uit.  Barbaarse stammen, middeleeuwse beulen en de Spaanse Inquisitie hebben zich hoogstwaarschijnlijk van dergelijke middelen bediend.

Nasaline krijgt het epitheton “Neusdouche” mee.  Wie wil er nu een douche krijgen van lauwwarm, zout, neusspoelend water?

Alsof de foto nog niet genoeg is, er bestaat ook een instructiefilmpje van, volledig geanimeerd want niemand wil meedoen in zo’n snufmovie.  Ik zou wel gek zijn om dat te kopen.

Ik heb het gekocht.  Het kwam vandaag aan met de post.  Geen uitpakfilmpjes, geen zie-me-hier-staan-met-mijn-spuit-foto of kijk-mama-zonder-handen-performance.  Ik heb het uitgeprobeerd in de discrete stilte van het lege huis.  En het is vies, het lijkt alsof je ganse hoofd gevuld wordt met warm, met snot gemengd spoelwater tot wanneer je net zo’n glazige blik in je ogen krijgt als het plastieken mens van foto en instructievideo.

3 reacties op “Nasaline

 • 10 februari 2009 om 19:28
  Permalink

  Amai wat een instrument! Ik moet wel zeggen dat mijn ma vroeger ook zoutoplossing in mijn neus spoot om de brol eruit te halen. Het was nu wel niet met zo’n bazooka, maar het hielp wel.

 • 10 februari 2009 om 23:21
  Permalink

  @Xaro: it is huge. Echt, alsof ik er mijn hersens mee ga uitspoelen.

  @Inferis: Nog te vroeg om dat te zeggen. Ik heb het nog maar 1 keer gebruikt. Je moet dat langere tijd doen en sommigen gebruiken dat dagelijks (ahum). Keep you posted.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *