Microsoft Tag

Microsoft is bezig met tagging, niet het soort tagging (keywords) zoals we in blogs kennen, maar wel het soort dat wij kennen als barcode.  Alleen zijn het geen echt barcodes, het zijn ietwat mooier gevormde codes.

Voorbeeld Surface Tag Microsoft Surface tafels kunnen al overweg met 2D barcodes (zie het als een verzameling bollekes), maar (een ander team van) Microsoft heeft een ander soort tags ontwikkeld, veelkleurige tags.

Waarom? hoor ik je vragen.

Wel, tags of barcodes bevatten op zich geen informatie, maar kunnen wel een poort openen naar andere informatie.

Velen onder ons lopen met een gsm met camera.  Stel, je wil een tv-toestel kopen.  Je loopt een aantal winkels af, maar wil dan ‘s avonds op het Internet zoeken naar commentaren over de verschillende toestellen.  Je neemt een foto van de tags en daarmee weet je gsm dat dit gaat over bv. het laatste model van de Sony Bravia, en kan je de prijzen van verschillende winkels online bekijken.

Microsoft Tag laat op dit moment al toe dat je web adressen, stukjes tekst, een telefoonnummer of digitale businesskaartjes achter zo’n gekleurd plaatje wegsteekt.  Misschien is dat wel al een simpele, eerste toepassing: zet achter op je business kaartje je eigenste tag.  Mensen met bv. een iPhone kunnen, door gewoon een foto van de tag te maken, meteen alle informatie van op je business kaartje hiermee op hun gsm inladen.  Filmpje?

De kwaliteit van het filmpje is niet fantastisch, zeker niet als ik en de camera en mijn iPhone moest vasthouden.

Wil je zelf eens zo’n tag uitproberen? Installeer dan de applicatie door naar gettag.mobi te surfen vanop je telefoon en neem een foto van onderstaande tag.

microsofttag-tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *