Mind the gap between your life and your dreams

Doe je ogen dicht. Neen, wacht, STOP!  Lees eerst verder.
Als je zometeen je ogen dichtdoet, haal je dan een verpleegstertje voor de geest, de eerste die net voor de schapenrij komt opdraven.  Doe het nu.

Doe nu hetzelfde maar stel je een poetsvrouw voor, met een schortje aan die zachtjes maar toch met een stevig tempo de badkamer schoonmaakt, op fijne slofjes om de vloer niet vuil te maken.  Ogen dicht en vul het beeld maar in.

Zag je ook die mooie verpleegster met het haar opgestoken achter een wit hoedje?  De beeldschone poetsvrouw die met haar lieflijke stem vraagt of je samen met haar een koffie/thee wil drinken?  Misschien niet, maar het waren wel madammen, he, die je je voorstelde?  Natuurlijk, dat zou iedereen doen.  Bij mij is dat om zeep.

Toen ik als 18-jarige het ziekenhuis in moest vond ik dat niet eens zo erg: ik zou verzorgd worden door (knappe) (jonge) (lieftallige) (vriendelijke) verpleegsters.  Naa-haaa.  Ik kreeg een forsgebouwde, mannelijke verpleger die mij kwam wassen, gelukkig toen ik dankzij de verdoving nog te groggy was om het te beseffen.  Vanaf de tweede dag had ik mezelf gemummificeerd in de lakens gewikkeld en lag ik met ogen gespreid te wachten: no way-hay dat hij mij nog zou wassen.

Sinds kort hebben we een kuisvrouw, maar omdat die niet op de dag kan komen die het beste past voor ons, krijgen we vanaf donderdag iemand anders.  Een kuisman. Jaa-haa. MAN!

Ik wil van emanci doen, enzo, maar sommige dingen mogen niet veranderen. Ik word daar heel onzeker van.  Heeft niets te maken met rollenpatroon, wel met schoonheid, lekkerheid en kleurpatronen.

De titel haal ik van een vriendin.

3 reacties op “Mind the gap between your life and your dreams

 • 1 december 2008 om 16:22
  Permalink

  Ik heb niks tegen een knappe chef-kok in mijn keuken

 • 1 december 2008 om 16:23
  Permalink

  ik vind eigenlijk ook dat jij het stof veel beter afdoet dan ik 😉

 • 1 december 2008 om 22:53
  Permalink

  Ik heb ook niets tegen een knappe automecanicienne die eens onder mijne capeau kijkt…
  En dat ik het stof beter afneem dan jij… lap daar gaat mijn macho-imago. Poeha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *