[PDC2008] Bedenkingen

Ik had gehoopt dat ik meer tijd zou krijgen om te bloggen over de PDC2008 zelf, over de keynote sessies, over de individuele sessies, maar het lukt me niet.  Ik ben een trage blogger, niet eens eentje die op het scherp van de snee kan schrijven.  Die dingen moeten bij mij bezinken.  Dus zit ik op een old fashioned way met een schriftje op de schoot te pennen.  Interpreteren en concluderen zal voor een ander moment zijn (mijn slaap is daar heel goed voor).  Dus, nu even geen geschrijf over Windows Azure of Microsoft Surface, maar dat komt er wel (ooit) aan.

Toch een paar dingen die mij opgevallen zijn in de marge van het PDC-gebeuren

  • De opkomst van vrouwen was beduidend groter dan vorige keer (er was ook tijdens de preconference een Women in IT-track);
  • Microsoft heeft heel wat Indiërs in dienst genomen. Niet alleen lopen er veel rond, maar ze krijgen ook de kans om de sessies te presenteren, wat met het typische accentje best wel grappig is.
  • De PDC lijkt minder vlot georganiseerd dan vorige keer
  • Een mens loopt wat af in zo’n congrescentrum waar 7000 man vlotjes van de ene naar de andere sessie stroomt
  • Er lijken minder partner parties ingericht.  Jammer, een ideale manier om te netwerken, maar vooral ook: een gelegenheid minder tot free fun & beverages (@inferis: we hebben gisteren Beffany gezien)
  • Het valt nog te bezien of we veel van de presentaties zullen kunnen downloaden (video en slides).
  • We zullen nog heel wat te verteren en uit te proberen hebben als we terug in het bevroren (letterlijk & figuurlijk) Belgenland zijn.

Ik wil eigenlijk ook nog schrijven over andere dingen met foto’s enzo, maar dat doe ik in een andere post, later today en earlier for you tomorrow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *