Terug naar de een-zender-tv

Tv. Dat is ook zo een bescheten commisse. Digitale tv is dan zelfs de flatulente bocht van het mediafoor landschap. Ik vind dat ze de zaken moeten omdraaien: dat ze de nieuwe programma’s op het gewone circuit draaien en alle herhalingen achter De Rode Knop! Wil je de tweeentwintigdertigste heruitzending zien van De Krampioenen: push the red button; “The Wedding Planner” nog maar eens opzetten omdat dat dat een schone achtergrond geeft tijdens de bingo-avond van de KAV? Druk je duim blauw op de rode knop.
En dat ze meteen die onnozele spelletjes die allemaal volgens hetzelfde format werken (tussen 2 en 100 dumbokandidaten nemen het tegen elkaar op tijdens een kwis voor altzheimers en de presentator lacht ze allemaal uit om hun domme antwoorden maar niet vooraleer hij eerst zijn spiekbriefje gecontroleerd heeft) ook verhuizen! En pak de reclameblokken ook maar mee, die zijn toch bedoeld voor die bingobomma’s zodat ze weten wanneer ze mogen beginnen roepen en pamperpoepen.

Van wat er dan nog overblijft aan programma’s, daar kunnen ze nog net gepast EEN zender mee vullen, die we dan ook maar gewoon… eh… EEN noemen (is dat geen goeie naam?). Dat komt goed uit, want

1. Geen ruzie meer over het bakske van de tv
2. Het bakske van de tv wordt veel simpeler, want minder knoppen (maar met een pauzetoets want een mens kan niet blijven graaien in een lege zak chips)
3. Mijn recorder moet geen overuren doen
4. Je kan 4 uur naar tv kijken en toch het gevoel hebben dat je echt iets gezien hebt en dat het misschien ook nog interessant was.

Het is maar een ideetje.

5 reacties op “Terug naar de een-zender-tv

 • 15 oktober 2008 om 8:59
  Permalink

  That’s my boy!
  Helemaal akkoord!!

 • 15 oktober 2008 om 12:43
  Permalink

  Laat maar een petitie rondgaan, ik teken. Laat wel nog een uurtje per week ruimte voor wat trash-tv, een mens moet zijn hersens af en toe op pauze kunnen zetten.

 • 15 oktober 2008 om 15:38
  Permalink

  Naar het schijnt wil mister proper zendtijd kopen op jou kanaal!

 • 17 oktober 2008 om 0:11
  Permalink

  Ik vraag mij stiekum af waarom je recorder zonnodig overuren moet draaien als je blijkbaar al met 1 zender toekomt? Een “twist of the mind”? Een anomalie in het tijd-ruimte continuum? Wie zal het zeggen …

 • 17 oktober 2008 om 0:35
  Permalink

  Aha, @batty-man, omdat ik naast televisie-kijken ook nog een leven heb, en een leven en nog een leven. Het Sociale leven, zeg maar. Moeha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *