Blog Action Day

Het is 5 voor twaalf. Letterlijk vijf voor twaalf, of liever 5 voor middernacht-twaalf. Ik zou moeten slapen want morgen moet ik er weer vroeg uit, maar het is vijf voor twaalf, de laatste 5 minuten van deze dag, de Blog Action Day over armoede.

Ik was eerst niet van plan om hierover te schrijven, toen las ik lamazone. Maar wat moet ik onder de aandacht brengen? Dat er armoede is?of course. Moet ik inspireren met voorbeelden? Dat ik vandaag een bedelaar in Gent een paar euro’s gegeven heb, zet die wetenschap mensen aan om morgen ook in de beurs te graaien? Of dat we een kindje in Indonesie steunen, brengt dat iemand ertoe om contact op te nemen met Plan Belgie?

Ik heb altijd gevonden dat de kleine Marie niet hoefde te weten wie die man en die vrouw zijn in dat ver-ver-ver-wegland, laat staan dat ze enige vorm van dankbaarheid zou moeten koesteren. We zijn een paar maand geleden in Indonesie geweest mast geen beschaamdhaar op mijn hoofd dat er aan dacht om haar op te zoeken. De armoede hebben we daar genoeg gevoeld en vooral het gevoel vast te zitten in uitzichtloze situaties dat daarmee gepaard gaat.

Ik wou er niet over vertellen en nu heb ik het toch gedaan. Schijnheilig. Dus dan ga ik morgen op zoek naar een extra project om te steunen, waar ik zal over zwijgen. En ik stel voor dat u hetzelfde doet.

Een reactie op “Blog Action Day

  • 16 oktober 2008 om 20:39
    Permalink

    De nacht brengt zwaar gemoed maar daar is dan alweer de dag… Kom, dag! Blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *