De nieuwe mijn.telenet.be

Er is een nieuwe http://mijn.telenet.be voor wie klant is bij Telenet.  Ze zijn er weer in geslaagd om de dingen complexer te maken dan ze al waren.  Dit keer gaat het over het gebruikersmodel.  Ik log aan met de hoofdgebruiker die ooit voor mij gedefinieerd is en ik krijg dit scherm te zien:

Screenshot: mijn.telenet.be: ik moet een nieuwe klantenlogin aanmaken

Mooi, wij krijgen een overzicht van alle diensten die we bij Telenet hebben, waaronder dus ook telefonie en televisie.  Ze vinden dus dat ik ook televisie en telefonie bij Telenet heb.  Waarom moet ik nog een klantenlogin aanmaken?  Maar misschien zijn het gescheiden systemen, dus beslis ik om de stap te zetten om een klantenlogin aan te maken voor televisie (wie weet, misschien is het gewone een beetje een overbodige maar toch zo noodzakelijke stap). Ik gebruik dezelfde login naam en paswoord (het zijn blijkbaar gescheiden systemen, dus ja), want anders moet ik teveel verschillende gebruikersnamen en paswoorden onthouden.  Ik krijg een foutboodschap, had ik het niet gedacht:

Screenshot: mijn.telenet.be: het mag niet dezelfde zijn als mijn bestaande

Ik heb het nog niet over de terminologie ("Klantenlogin aanmaken", "gegevens wijzigen": is het nu aanmaken of een bestaande wijzigen?).  Blijkbaar is de klantenlogin al in gebruik, dus toch geen strikt gescheiden systemen.  Waarom moet ik dan extra klantenlogins aanmaken als Telenet wéét dat het over dezelfde Jim Maes gaat?  Ik kies een andere klantenlogin en kom terug op de homepage die er nu alsvolgt uitziet:

Screenshot: mijn.telenet.be: ik moet met die nieuwe login aanmelden die tegelijk ook voor telefonie geldt 

Ze herkennen mijn klantenlogin, maar ik moet afloggen en aanloggen met die nieuwe klantenlogin om iets van informatie terug te vinden over mijn dienst Televisie.  Maar wat nog opmerkelijker is: ook al had ik een klantenlogin aangemaakt voor televisie, diezelfde is nu ook voor vaste telefonie gedefinieerd!  Dus dáár kan het wel met dezelfde klantenlogin.

Ik log aan met mijn splinternieuwe login:

Screenshot: mijn.telenet.be: maar met de nieuwe login kan ik wel alles bekijken, incl. Internetopties

Aha, met deze nieuwe login kan ik blijkbaar alles doen, en dus ook mijn Internet Telemeter raadplegen.  Kon dat dan niet gewoon met mijn eerste login?

En wat ben ik met mijn nieuwe login?  Dat ik zie dat ik de optie Spaarbellen gekozen heb voor telefonie en Standaard TV voor televisie.  Niet dat ik een andere telefonieabonnement kan bestellen, neen, hoor.

4 reacties op “De nieuwe mijn.telenet.be

 • 14 juni 2009 om 10:31
  Permalink

  graag uitleg waarom mijn factuur per maand sreeds opslaat
  van 9.01.09 54,99
  van 9.04.09 56,10
  van 9.05.09 69,42
  van 9.06.09 72,32 ???K??

 • 4 juli 2009 om 9:31
  Permalink

  heb nog steeds geen antwoord gekregen
  op mijn reactie van 14 juni 2009
  ” waarom mijn rekening per maand steeds opslaat ?

 • 4 juli 2009 om 11:04
  Permalink

  @cesar: Wat doet jou denken dat ik ook maar iets met Telenet te maken heb? Als je een probleem hebt met je facturatie, bel dan naar de Telenet klantendienst.

 • 24 april 2010 om 22:40
  Permalink

  ik ben ook een senior,ik vond het beter dat de gedetaileerde met de post,opgestuurd werden.mensen van onze leeftijd hebben veel te veel moeite om alles op de pc. op te zoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *