Honderdzeventien honderdsten

Artikel: 117 honderdsten Is dat dan niet net iets meer dan 1 seconde?  Dat dacht ik toen ik net De Standaard openklikte.  Ik begon aan mezelf te twijfelen, dacht mijmerend terug aan de eerste klas toen de meester ons aan de hand van blokjes de notie van eenheden uitlegde: tien kleine witte blokjes werden op magiërswijze vervangen door één langer balkje.  Ik hoor de ohs en ahs en de oinks van mijn klasgenootjes nog weergalmen.  Ik was heel even terug in die tijd, maar niet voor lang, want toen ik het artikel van de kajakkers las, ging het niet meer over honderdsten.

117 honderdsten 2

Ik ben blij dat ik niet meer aan mezelf hoef te twijfelen, zodat ik weer met gerust hart de dames kan helpen koken:

Zij: 200ml groentebouillon, hoeveel is dat?

Ik: 2dl, lieve schat/moeder/sleepsel/minnevrouw/koeketiene!

Zij: MAAR HOEVEEL IS DAT?

Ik: Een tas vol.

Zij: Deze hier?

Ik: Neen, da’s nen kaba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *