Storm

storm Heerlijk: het gaat stormen vannacht. Ik vind dat heerlijk, zolang ik niet buitenslaap in een tentje op Pukkelpop of in Florida woon.  Ik hou ervan wanneer de wind rond het huis slaat en met kracht tegen de deuren bonkt.  Ik hou van het lawaai, het fluiten, het briesen van de wind (vanwaar komt dan ‘briesje’?).

Maar nog mooier en aangrijpender is het moment vóór de storm. Niet de spreekwoordelijke “stilte voor de storm”, want da’s iets voor mietjes, maar wel het opkomen van de storm, de verandering in de lucht. De geuren worden dan intenser, de geluiden scherper.  Snel het huis invluchten.  De eerste regendruppels uit je jas slaan, je haar weer plat(ter) leggen.

Dat vind ik allemaal zo wijs.  In de herfst, alstublieft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *