Gezonde omgevingsmensen gezocht

japanse zakdoeken Ik ben op zoek naar gezonde mensen die mij willen omringen.  Want het lijkt er op dat iedereen in mijn omgeving besnot, veraircouden, behooikoortst  of tijdens-de-vakantie-iet-op-gedaan-in-den-vreemdend is.

Dat vind ik niet fijn.  Ik ben immers een met empathie weldoorvoede mens, toch zeker als het gaat om de luchtwegen.  Ik ben een chaostheorie-experiment op mijn eigen: als er in Brazilië een vlinder met zijn vleugels flappert, dan loopt half Gent met een snotneus en volg ik met een verkoudheid die slechts getemperd kan worden door speldenprikkerij en andere heksentoeren.

Daarom, o gezonde medemens, kom een cordon humano-sanitair rondom mij bouwen met uwe lijfelijkheid.  Bent u bovendien meedogenloos mooi en vrouw van aard, dan zal ik u herdenken in al mijn gebeden.  Voor adembenemende lelijkheid pas ik liever; ik moet kunnen blijven ademen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *