Adobe Lightroom 2 Upgrade Installatie

Onder het tantrische motto “als het goed is, mag het ook gezegd worden”, wil ik mijn Adobe Lightroom 2 Upgrade Installatie-ervaringen delen (ik beloof ook met versafgebeten wijs- en middelvinger dat ik zo’n lange samengestelde woorden in het vervolg van deze paragraaf niet meer zal gebruiken).

Michel meldde dat Adobe Lightroom 2 gelanceerd is, dus wou ik snel mijn upgrade kopen.  De site is traag, maar misschien omdat menigeen aan het kopen geslagen is.  Ik hield mijn hart al vast voor de upgrade.  Want ik kom van Rawshooter, kon mij destijds upgraden naar Lightroom 1 en ik vroeg me af of ik kon upgraden naar Lightroom 2 zonder het volledige pakket te moeten betalen.  Bij het opstarten kreeg ik dit:

Screenshot: Lightroom 2 Installatie (serial number)

Serial nummer moest ik wel nog invullen (ben ik blij dat je in hedendaagse software je serial number gewoon kan kopiëren en niet vakje per vakje moet overtypen). En behold, toen vroeg hij mij het nummer van mijn Lightroom 1.0 versie, maar hij vulde dit al automajestueus voor mij in, omdat er natuurlijk nog een vorige versie op mijn computer staat.

Het zal menigeen worst wezen, maar daar word ik nu eens blij van als een kneusje.  Zo blij dat ik de straat wil oprennen om elke beeldschoon meisje in zomerjurkje de lippen te kussen. Zo’n vlotte installatie (en een vlotte upgrade van mijn bestaande 1.4.1 catalog) maakt mij gelukkig.

Waar word jij gelukkig van?

3 reacties op “Adobe Lightroom 2 Upgrade Installatie

 • 4 augustus 2008 om 10:21
  Permalink

  Dag Jim, mooie blog heb je, die ik toch vaak lees.
  Heb wel een klein vraagje voor je: is het de moeite om een upgrade te kopen naar lightroom2? Of denk je eerder dat de kosten daaraan een beetje geld weggooien is?
  Ik heb reeds lightroom1 (de proefversie, jammer genoeg), en photoshop cs3 (ext); daarom dat ik niet echt weet of het wel de moeite zou zijn.
  Hopelijk weet jij iets meer? 🙂 Alvast bedankt.
  Mvg, Lode

 • 4 augustus 2008 om 11:21
  Permalink

  @Lode: bedankt voor het compliment! Of Lightroom 2 de moeite loont als update, hangt een beetje van je eigen situatie af. Ik vind vooral de support voor meerdere schermen handig, omdat je je gridview op het ene scherm en je development view op het andere scherm kan zetten.

  Een tweede interessante optie is een verbeterde support voor meerdere volumes (foto’s op externe harde schijven, of interne schijven zijn apart zichtbaar).

  En een derde is de mogelijkheid om een adjustment brush te gebruiken, waardoor je dus aanpassingen doet op een specifiek deel van de foto, iets waarvoor je anders CS3 gebruikt.

  Ikzelf heb (nog) geen licentie voor CS3, naar het schijnt is er betere integratie met CS3, maar daar kan ik je geen feedback over geven.

  Voor mij waren die drie zaken, reden genoeg om de upgrade te doen, en ik ben er content van (op die paar dagen dat ik het al gebruik ;-))

 • 4 augustus 2008 om 15:47
  Permalink

  Heel erg bedankt voor je uitleg Jim!
  Vooral die support voor meerdere volumes lijkt me heel erg interessant. Ook die adjustment brush, wat ik nu deed met photoshop, zal me wel sneller foto’s laten bewerken dan voorheen (met cs3). Zal zeker (binnenkort) lightroom 2 installeren. Nogmaals bedankt voor je uitleg; ik kijk al uit naar je volgende post – keep up the good work 😉
  Mvg, Lode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *