Veel geld kwijt

Ik sta op het punt om een iPhone te kopen, kijk naar mijn rekening en zie dat er meer dan 1200 euro van onze rekening gehaald is.

1200 euro????

Vanuit Canada werden er een paar geldafhalingen gedaan via Maestro.  Maar we hebben onze eigen bankkaart nog.  Dus moet die ergens gekopieerd zijn alsook onze geheime codes.  En die ergens, dat zal wel in Indonesië zijn.

Wat doe je als je dat ontdekt op een bankfeestdag?  Je kan je kaarten laten blokkeren, dat sowieso.  Maar misschien is er al meer dan 1200 euro afgehaald, want de transacties gebeurden op 8 en 9 juli, en de verwerking was op 10 juli.  Dus gisteren kan er nog eens geld afgehaald zijn.  Maar je kan niet bij de bank terecht om dat te checken, die zullen wel gesloten zijn tot maandag.  Dus ik vermoed dat het verloren bedrag wel kan oplopen tot 2000 euro.

Ben je daartegen verzekerd?  Ik vrees ervoor.  Dat wordt een tijdje serieus de riem aangespen.  Water en brood.

En dus geen iPhone.

12 reacties op “Veel geld kwijt

 • 11 juli 2008 om 18:18
  Permalink

  @tony: geen idee, eigenlijk. Ik heb in Indonesiƫ alleen mijn kaart gebruikt in ATMs, en nooit was daar iets raars mee (als in: de kaart werd niet teruggegeven of er komt iemand ne keer helpen), en die transacties duurden nooit langer dan 3 Ơ 4 minuten.

  @koen: blijkbaar moet er een dossier aangemaakt worden dat dan naar Maestro gestuurd wordt en zij gaan dat dan kunnen evalueren en yadiyadidadiya… Na een jaar gaan we misschien weten of we ooit dat geld zullen terugzien.

 • 12 juli 2008 om 1:34
  Permalink

  ik weet dat het geen echte troost is,
  maar ge moet niet naar het andere eind van de wereld om u te laten lichten,

  dit weekend is mijn aanhangwagen gestolen, gewoon voor mijn deur.
  1000 euro hangen nu aan de kont van een of andere aftandse Poolse mercedes, denkik (sorry, ik weet dat
  het racistisch en politiek oncorrect is, maar ik moest even stoom aflaten)

 • 12 juli 2008 om 1:37
  Permalink

  by the way Jim,

  hoe komt het dat mijn pic niet op de “gravatar” verschijnt?

 • 12 juli 2008 om 9:42
  Permalink

  @karon: meen je dat? gewoon meegepakt? stond daar een slot op of verwacht je zoiets niet vlak voor je deur? Een mens wordt daar verdomd agressief van. Alle Polen buiten, of toch alle aanhangwagenpikkendieven.

  Of worden we dan een beetje te rechts?

 • 12 juli 2008 om 9:43
  Permalink

  @karon: ga eens naar http://www.gravatar.com/ en log daar aan met je email adres en je WordPress passwoord. Kijk eens of er voor je email adres een gravatar geregistreerd staat. Vroeger was gravatar onafhankelijk van WordPress, die zijn nu samen, misschien dat het daar iets mee te maken heeft.

 • 12 juli 2008 om 11:55
  Permalink

  @Jim:
  Het is de tweede keer in 2jaar dat mijn remorque gepikt wordt,
  en weet je wat het allerergste is?
  Dat de schuld door de meeste vrienden en kennissen bij MIJ gelegd wordt:
  “ge had die maar moeten vastzetten”…
  Daar word ik pas echt pissig van! Dat betekent dus dat stelen en pikken door een bende kl**tzakken
  als een onvermijdelijke natuurwet wordt beschouwd door de goegemeente.
  Een natuurwet waartegen ge u maar moet indekken, want een natuurwet daar kan niemand tegen op.
  Dat betekent met nog andere woorden dat we ons als schapen moeten
  gedragen en binnen het hekje blijven anders eet de boze wolf ons op. De “boze wolf” zal er altijd zijn.
  Aanhangwagendieven zullen ten eeuwige dage ons dorp teisteren en we moeten ons daar bij neerleggen.
  “Ge had hem maar moeten vastleggen met een dikke ketting.”
  Ik ben zooo verdomd pissig.
  (ik vraag me af of ik dit niet op de verkeerde blog aan het zetten ben…HeJim?)

 • 12 juli 2008 om 12:08
  Permalink

  @Jim nog meer:

  Ik was mijn haag aan het snoeien, en er schoot mij een nieuwe gedachte door het hoofd.

  als je het vorige leest, en de redenering verderzet, dan zijn de sociale en existentiƫle implicaties
  hallucinant:
  een aanhangwagen die buiten staat zonder slot, wordt gestolen…da

 • 12 juli 2008 om 12:14
  Permalink

  (sorry, verkeerde toets, en alles was al vertrokken)

  dus recap:

  een aanhangwagen die buiten staat zonder slot, wordt gestolen…dat is een onvermijdelijkheid.

  dus?
  een kind dat alleen in het bos speelt, wordt ontvoerd. Dat is echt onvermijdelijk. Eigen schuld.

  dus?
  een toffe madam die ’s avonds alleen rondwandelt in de stad, die MOET gewoon gepakt worden.
  Onvermijdelijk. Eigen schuld dikke bult. Het is toch normaal dat ge gepakt wordt als ge ’s avonds alleen
  rondwandelt. Toch?

  Waarom leggen we ons toch zo snel neer bij zo’n situaties?
  Waarom is het normaal dat de boze wolf altijd wint?
  Zijn we bang? Dat het ONS gaat overkomen?
  En nu ga ik toch echt die haag snoeien.

 • 12 juli 2008 om 12:42
  Permalink

  @karon: het eerste wat mij ten binnenschoot: “ja, dat hoort inderdaad op een andere blog” šŸ™‚ Zullen we het daar verder bespreken, ik nodig jou uit om een copy/paste te doen van jouw ideeĆ«n hier en dat in een post op de andere blog te gieten.

  En niet te lang wachten (lees: niet te lang uw haag scheren), want ik wil er mijn antwoord graag snel op kwijt šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *