Balibaaldag

Ubud, Bali.

Het is donderdag 12 juli. Ik zet het er even bij want ik speel vals met de data. Er staan nog een paar andere posts te wachten die ik moet publiceren, maar het gaat niet zo vlot.

Het is een Balibaaldag. Vandaag wou ik een paar foto’s uploaden om ze dan online te zetten in de blog. Maar door een virus op een computer in het cybercafe ben ik meer dan 800 foto’s kwijtgeraakt, zo goed als ons volledige reis. Slik.

Normaal check ik altijd of er een antivirusprogramma op de computer staat. Aangezien ik tevoren ook al in hetzelfde cafe was gaan uploaden, zij het op een andere computer, was ik nu wat lakser. En dat heeft het hem gedaan. Memorycard gewist. Alle foto’s weg. In de plaats stonden twee programmaatjes die er uit zagen als de folders van het kaartje. Natuurlijk zijn er nog de enkele foto’s die op deze blog staan, maar door de zware compressie zijn die niet echt bruikbaar voor afdrukken, laat staan vergrotingen. Iza en ik balen enorm.

Dus vanaf nu zal ik wel nog bloggen, maar dan zonder foto’s. Die zet ik er wel bij als ik terug in de veilige omgeving van thuis ben.

En wie weet-wie weet is er toch een piepklein kansje dat ik de schade kan herstellen en een paar foto’s kan recupereren als ik thuis mijn werkset bovenhaal.

4 reacties op “Balibaaldag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *