Eurovisieloossongfestival

Foto: Volle maan Elk jaar klagen we dat het Eurovisiesongfestival niet meer is wat het geweest is, dat er vriendjespolitiek is tussen de landen, dat buurlanden op elkaar stemmen en dat landen die zich vroeger achter één vlag schaarden elkaar favoritiseren.  Elk jaar is onze inzending een kanshebber, niet alleen volgens onze verslaggevers, maar ook volgens de Internationale Pers en volgens al wie een micro onder de neus geduwd krijgt.  Elk jaar schieten we worteltjes ouwehoerend dat het festival aan kwaliteit heeft ingeboet.

En elk jaar zeggen we dat het voor ons niet meer hoeft, dat we er nooit ofte nimmer meer zullen naar kijken, naar die onnozele freak show.

Ophouden dus, wegzappen die (oneerlijke) handel.  Laten we ons ingebeeld leed en opgebouwde frustratie buiten uithuilen tegen de volle maan, die zo mooi en zonder vaal maagdenkleed door de hemelboog steekt.

Een reactie op “Eurovisieloossongfestival

  • 21 mei 2008 om 13:30
    Permalink

    Ik ken er minstens eentje die daar niet mee akkoord zal zijn, maar ik keek gisteren toch ook met meer plezier naar de volle maan dan naar dat mottig gehuppel in een circustent. Eerlijk, het was eigenlijk zelfs niet grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *