Vista SP1 via Windows Update

Een aantal weken geleden werd Vista SP1 verdeeld via Windows Update.  Behalve bij mij, voor mijn HP Compaq NW9440.  Een beetje goegelonderzoek bracht aan het licht dat dit wel eens zou kunnen komen omdat een aantal device drivers op mijn huidige configuratie niet up-to-date waren.  Waarom Windows Update ze niet eerst kan installeren is mij een raadsel, want ze zijn wel degelijk beschikbaar.  Daarvoor moest ik naar de HP support website.  Maar niet zonder moeite.  Het ging om 2 apparaten waarvoor een update nodig was:

  1. Texas Smart Card Reader: nieuwe update installeren Texas Instruments Media Card Driver
  2. Authentic Personal Authentication Device: nieuwe update installeren ging hier niet zo gemakkelijk.  De laatste update die beschikbaar is zit niet achter de download button.  Je moet via AuthenTec Fingerprint Driver naar Revision History en daar de laatste revision downloaden (in mijn geval die van augustus 2007)

vista sp1 Dat allemaal geïnstalleerd en nu is Vista SP1 ineens wél zichtbaar in mijn Windows Update.  ’t Beestje is nu wel nog aan het downloaden, maar hij komt er wel.

Het had allemaal wel iets makkelijker gekund, mijn ochtendlijk gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *