De Bergen

Je hebt zon-mensen en je hebt bergen-mensen.  Je zal ook wel ergens zonnigebergenmensen hebben, maar die verschuilen zich meestal onder hun bemoste steen.

lady mountain Ik ben een zon-mens.  De bergen interesseren mij niet meer sinds mijn teenager jaren.  Want vanaf dan werden de bergen voor mij gesynoniemiseerd met indringende koude, natte geit en gescheiden (mannekes en maskes apart) mutualiteitkampen.  Laat ik u niet vervelen met verhalen uit de oude doos (zoals de postkaarten naar het thusfront die eindigden met “over 950465 seconden ben ik weer thuis; geen nood om nu al de chocolademelk warm te zetten.”)

Evenmin ben ik een wandelaar.  Wandelen is voor mij het zich bewegen van punt A naar punt B.  Dat kan meestal op veel aangenamere, snellere manieren dan al voetschuifelend.  Natuurlijk is het zicht vanop een bergtop adembenemend.  Maar kan je mij daar niet naartoe brengen met een helicopter of op de rug van een klimezel, of nog beter met de kabbelende kabellift?

Icoon: Gletchers zijn de MAX Dit artikel is geschreven in de slipstream van gletschers zijn de MAX.
Jim, Jerre, Frank en Tony brengen ode aan de gletcher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *