[ ‘tWijfinmij-week ] Deel 3: Mannen

Animated image: Man vs. Woman (http://www.pyzam.com)De man in ’t wijf in mij. 

Wacht.
Momentje. 

Een keer opnieuw lezen.

Da’s veel té gecompliceerd voor een gast die maar half zo gecomplexeerd is als de simpelste vrouwelijke bosduif in de gelukkigste tijd van haar leven, wanneer ze nog niet moet nadenken over welke veren ze vandaag gaat aandoen en of ze haar nest wel uitkan zonder dat haar pluimen allemaal gestreken zijn.  En of ze nog eens de concealerstick zou bovenhalen voor dat minuscuul vlekje onder haar snavel.  Of zich de godganse dag (en nacht, en dag erna) zorgen maakt wat hij in Opperduif’s naam bedoelde toen hij vanmorgen het dakraam uitvloog met vier afsluitende woorden: "Allez, de wind vanachteren!".  Bedoelde hij daarmee dat ze dik wordt?  Zag hij niet dat ze op dat moment nog een ei uit haar prachtige (voor haar leeftijd) lijf aan het persen was?  Dat híj het dan doet, in het vervolg, zij moet verdikke al het werk in het huishouden doen, en wat doet hij?  Om de twee weken de vuilebraakballen buiten zetten… Ja… ja, en dan moet ze het nog schoon vragen, want meestal heeft hij geen tijd, want hij moet overal naartoe vliegen (Signal de Botrange  begod!)…  Maar ’s avonds moet zij wel door een ringske te halen zijn en voor hem klaarstaan.  Ja maar, un oeuf is un oeuf!  Het is toch waar, eens zien wat haar vriendinnen hierover te roekoeën hebben.

Ik lijk afgedwaald.  Het gaat hier natuurlijk over mannen.  Maar wat is er nog niet gezegd over mannen?  Iedereen weet

 • dat ze simpel in elkaar zitten;
 • dat je hen niet moet vragen om iets te doen;
 • dat je hen daarentegen moet uitdagen ("Ik denk niet dat jij dat eigenlijk kan?!");
 • dat ze de 6 kg zware kalkoen in de voor de rest lege koelkast niet vinden;
 • dat hij de enige man is die een pure vriendschap met een andere vrouw kan aangaan (en dat de rest van de mannen altijd uit zijn op seks);
 • dat voor hen op restaurant gaan eten de enige vorm van voorspel is (vrij vertaald: dat ze stoppen met eten om te seksen) – behalve natuurlijk als ze gaan eten met een andere vrouw, want dan willen ze vooral een luisterend oor zijn, een buddy, een bwek broer;
 • dat de enige twee dingen die ze tegelijkertijd kunnen doen, zijn: slapen in de zetel en het bakske van de tv vasthouden;
 • en dat ze zich pas oud voelen wanneer ze er niet meer in slagen om hun vuile onderbroek omhoog te gooien en op te vangen op hun hoofd;

 

[ Deze post is geschreven naar aanleiding van de wijvenweek.  Ik probeer deze week ’t wijf in mij aan het woord te laten in mijn persoonlijke ’t Wijf In Mij Week, waarbij ik de dagthema’s volg van de wijvenweek. ]

3 reacties op “[ ‘tWijfinmij-week ] Deel 3: Mannen

 • 26 maart 2008 om 23:57
  Permalink

  Voortaan daag ik thuis ook uit i.p.v. iets te vragen.

 • 27 maart 2008 om 1:51
  Permalink

  Soms zijn ze ook heel grappig.

 • 27 maart 2008 om 10:21
  Permalink

  Niet alle vrouwen stereotypiseren alle mannen. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *