[ ‘tWijfinmij-week ] Deel 1: Mijn wijfinmij-lijf

Je kan zo op het wijvenweekinitiatief reageren, of zo en er zullen nog tal van andere reacties komen.  Ik probeer deze week ’t wijf in mij aan het woord te laten in mijn persoonlijke ’t Wijf In Mij Week, waarbij ik de dagthema’s volg van de wijvenweek.

Ik ben vanmorgen opgestaan met herpes.  Niet van het geniale genitale soort, wel de herpes simplex.  Als je dat in het vertaald Nederlands zegt (koortsblaasjes) dan klinkt het ineens een stuk donziger en krijg ik visuele indrukken van een gekleurd ballenbad op mijn lip.  Zo simplex is het anderzijds ook weer niet: op een oppervlak van een vierkant vingertopje zitten een half dozijn blaasjes zich dik te maken.

Van waar komen die waterballonnen?  Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit gehad heb.  Vroeger misschien, ja, heel vroeger toen de baardharen onderling aan het wedijveren waren wie zich voor het eerst zou laten zien op mijn gezicht. 
Gelukkig maak ik nu gebruik van een middeltje waarbij ik er niet uitzie als een doordeweeks etterend wrattenzwijn.  En het wijf in mij wil dit jullie natuurlijk niet onthouden: Compeed Lipblaasjes Patch.  Een kleine doorzichtige patch die je op je lip kleeft en geen mens ziet nog dat je er wat opgeblazen bijloopt.  Je kan er zelfs lipstick over smeren, maar zover gaat het wijf in mijn lijf niet.

facial Wat dan wel?  Een crèmeke, ja, voor op mijn gezicht: eentje om je huid overdag te wapenen tegen de kwalijke invloeden van buitenaf (regen, wind, smeltwater, vrije radicalen, radicale vrijers en ouwebommazoenen), en eentje om je gevechtstrijders ’s nachts rust te gunnen.  Ook nog een scrubke om gemakkelijker en vooral gladder te scheren en een aftershave crèmeke met extra-mannelijke geur of vrouwen voelen bij de gladde (babyvel) kaakaanraking spontaan de eierstokken rammelen.  Of dat allemaal helpt?  Zullen we het er over vijftig jaar eens over hebben, dan praat ik wel met je rimpels.

Het zal niet echt macho zijn om toe te geven dat je smeert.  Tegelijk is het zo verschrikkelijk macho dat je net dát toegeeft: want waarom zou een smerende man niet viriel kunnen zijn?

3 reacties op “[ ‘tWijfinmij-week ] Deel 1: Mijn wijfinmij-lijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *