Visual Studio 2008 op Vista: no go

Ik heb meer dan 2 uur lang geprobeerd om Visual Studio Team System 2008 Development Edition te installeren op mijn Windows Vista.  Het lukt niet en ik heb er geen zin meer in.  Dat het zelfs niet op Vista te installeren is!  Ik krijg telkens na doorlopen van de initiële schermen hetvolgende te zien:

Visual Studio 2008 setup problem screenshot ('XP Service Pack 2 must be installed')

Windows XP?  Te lame om te ontdekken dat ik Vista draai?  Ik heb verschillende dingen geprobeerd:

 • IE8Beta de-installeren
 • Silverlight 2.0 de-installeren
 • .Net Framework 3.5 de-installeren
 • Silverlight 1 de-installeren
 • een resem updates en hotfixes de-installeren omdat ik blog postings volgde

Niets wou baten.  Ik zal maar wachten tot wanneer de officiële release voor mij beschikbaar wordt, want dit was maar  de RTM.  Visual Studio mannekes: hadden jullie niet beter een team eventje gedaan met de mannen van Vista?

3 reacties op “Visual Studio 2008 op Vista: no go

 • 14 maart 2008 om 19:48
  Permalink

  Oef!
  Heb ik effe goe gegokt : De VSTS2008 Standard Edition ineens op WindowsServer2008 geĂ¯nstalleerd đŸ˜‰

  Nie da’k met u aan t lachen ben he :p

 • 14 maart 2008 om 19:49
  Permalink

  Tiens, ik heb die hier nochtans zonder problemen geinstalleerd. Dat was de trial die je kon downloaden. Ondertussen is ‘m vervallen en moet ik me dringend een MSDN subscription aanschaffen, maar installeren Ă©n er mee werken ging zonder troubles.

 • 13 juni 2008 om 2:33
  Permalink

  Het is te gek voor woorden dat het installeren van Visual Studio 2008, een Microsoft product, zich slecht laat installeren op Vista, een Microsoft product! Dit lijkt erop dat Microsoft maar weinig compatible met zichzelf is. Dit hadden de jongens van Microsoft beter moeten (laten) testen. Een programma wat langer in Beta of RC te laten houden zou in dit geval veel beter hebben kunnen uitpakken voor Visual Studio 2008 en Vista.

  Het ironische is, is dat hetzelfde Visual Studio 2008 zich perfect heeft laten installeren onder XP sp2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *