"De eindgebruiker is irritant"

Er is nog ontzettend veel werk voor Interaction Designers, Usability Experts en ander gebruikerminnend volk.  89% van de Nederlandse IT’ers (en waarom zouden Belgen daarin anders zijn) is totaal niet bezig met dienstverlening tegenover de eindgebruiker.  De eindgebruiker wordt vaak zelfs als irritant ervaren.  (via)

Conclusie van het onderzoek: er moet meer geïnvesteerd worden in people skills. 

Dat lijkt mij niet voldoende.  Er zal altijd een enorme kloof bestaan tussen de IT’er en de eindgebruiker omdat zij andere doelen hebben.  De IT’er maakt technische overwegingen, schrijft algoritmes, configureert.   De eindgebruiker gebruikt.  Om die kloof te overbruggen: enter the interaction designer.

Wil het toch wel niet lukken dat ik een interaction designer ben, zeker.

2 reacties op “"De eindgebruiker is irritant"

 • 14 maart 2008 om 9:43
  Permalink

  Ik hoop dat ge niet bedoelt dat we u nu moeten enteren. You perv!

 • 14 maart 2008 om 19:44
  Permalink

  Als ‘vrouw’ het product is
  En ‘man’ is de gebruiker
  Dan ben jij…Dr Phil?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *