IT is mannenwereld

Maar dat wisten we nog niet!  Enfin, we hadden zo wel een beetje een vermoeden, maar nu is het ook bevestigd door FOD Economie, Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie: de informaticawereld kampt met een vrouwentekort.  83,4% van de informatici plast rechtopstaand.

Wat ze niet vermelden in het artikel is dat van die 16,6% vrouwen meer dan de helft te catalogeren is onder het vakje "forse, spuuglelijke manwijven".  Die moeten zich natuurlijk schikken om erbij te horen, ze hebben zich moet aanplassen en pissen nu ook rechtopstaand.

Ik ben dus zeker voorstander voor méér mooie, bloedsympathieke en botergeileintelligente vrouwen als collega’s of ik hou het niet meer uit in mijn huidige job.  Om het maar niet te hebben over het feit dat ik geen stuk zeep durf op te rapen.

2 reacties op “IT is mannenwereld

 • 11 maart 2008 om 15:10
  Permalink

  Haha, super taalgebruik.

  Awel, da’s nâ uuk iets waarover ik in de verzekeringen te klagen heb. Oplossing bestaat erin om de HR-mensen wat beter te trainen. DIe hebben duidelijk geen smaak. Programma’s opstellen met name “Welzijn” is onzin, als ze de mens geen zin geven om er wel te zijn en dus ook wel te werken.

  Nu, naar een schoon ding de hele dag zitten kijken, om dan van pesterij aangeklaagd te worden, is ook niet alles. Want je mag er niet alleen niet meer aan komen, je mag er ook niet te veel naar kijken.

  Of zijn er nog sympathieke sectoren om te gaan werken?

  Of hebben we het aan onszelf te danken? Denken vrouwen misschien dat er in den IT en in de financiën niets anders als fossielen in donkerblauwe pakken rondlopen? Da’s een ander artikel, hoe het met de mannelijke collega’s gesteld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *