Cache

Kleine dienstmededeling, maar waarbij ik jullie input kan gebruiken (ja, jullie allemaal, dus ook jullie daar die zo wat in een hoekje wegkruipen van ‘ik versta daar toch niets van, ik ben geen nerd’)

Heb je de afgelopen drie maand ook het gevoel gehad dat Jimability traag was?  Zeg maar

              T R A A G

Dat kan.

Dat ligt niet aan jou, jouw computer of jouw Internetverbinding (“den droad” of “den droadlowze”).  Dat ligt aan het systeem waarop ik dit blog draai, zeg maar de software en de server waarop de software draait.  Mijn site is al een paar keer boerend op zijn bek gegaan dat ik het gevoel heb dat mijn hosting partner Servage.Net eerder een hosting farter is.  Ik denk er eigenlijk stiekem over om van bil en in zee te gaan met een andere.

Tot die tijd wil ik het nog een kans geven, en wel met de installatie van een plugin voor caching van pagina’s.  Voor de mensen achterin de klas, dat komt hierop neer (ja, doe eens moeite en lees gewoon verder): elke keer als jij een pagina wil bekijken dan worden alle gegevens uit een database gehaald en wordt de pagina op het eigenste moment (on the fly heet dat in compu-lingo) samengesteld.  Met caching wordt dit ook gedaan, maar wordt er een kopietje bijgehouden van die pagina.  De volgende keer dat iemand dezelfde pagina opvraagt, krijgt hij dat kopietje te zien en wordt niet alles weer uit de database gehaald.  Resultaat: het gaat veel sneller.  Maar soms staan niet de allerallerallerlaatste wijzigingen op dat kopietje.

           W a t  k a n  j i j  n u  d o e n?

Gewoon reageren via onderstaand reactie-formulierke.  Wat ik graag wil weten:

 • Vond je de site tot zeg-maar gisteren traag?
 • Vind je de site nu sneller of is ie nog steeds traag?
 • Heb je al eens een foutboodschap gekregen (zo ja, welke: helemaal geen pagina in je browser, of de verkeerde, of ‘pagina niet gevonden’)?
 • Is de reactie die je doorgestuurd hebt niet meteen zichtbaar?

Zelfs als je vindt dat de site best ok is, mag je dit schrijven.  Het zal me enorm helpen om uit te maken of ik Servage een trap in de kont geef.  Laat maar weten wat in je opkomt.

[voor de knowitalls: die vragen had ik in een mooie poll kunnen gieten, maar dat ging niet zo lekker samen met het cachen.]

6 reacties op “Cache

 • 29 februari 2008 om 9:53
  Permalink

  Vermits ik vooral via de Feedreader kom lezen, heb ik er niet zoveel last van.
  Maar deze pagina stond er in ieder geval veel sneller dan de andere pagina’s voorheen.

  Om op uw vragen te antwoorden:
  1) ja, ik denk het wel.
  2) ja
  3) not that I can remember. Ik heb ze zelf al wel gehad op mijn blog.
  4) Nog niet meegemaakt.

  There.

 • 29 februari 2008 om 10:29
  Permalink

  Alles voor de vooruitgang:

  Tot gisteren duurde het echt wel lang eer de pagina’s geladen waren, vandaag idd veel beter.
  Foutmeldingen heb ik nog nooit gekregen, ik heb het wel al een keer of twee gehad dat mijn
  reactie niet gepubliceerd werd.

  Asjeblief.

 • 1 maart 2008 om 12:41
  Permalink

  Inferis & Xaro: Dankuwel voor de input

 • 2 maart 2008 om 22:15
  Permalink

  a) nope
  b) nope
  c) nope
  d) nope

 • 2 maart 2008 om 23:33
  Permalink

  Tony dude: een heerlijk eenduidig antwoord?

 • 3 maart 2008 om 13:24
  Permalink

  ik ben ook ne feeder en alles gaat hier traag. Ik had nog niet gemerkt dat jij het meest de schildpad immiteerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *