Wie heeft het?

Uit Comeva haar ouwe doos: de vraag “Wie heeft het?” oftege: wat moet je hebben als je het wil hebben en je hebt wel dát maar is dat ook het?

Blijkbaar moet je glimlachen en je rug rechten en met twee woorden spreken en zeker geen dialect brabbelen en een beetje (maar niet té) zelfzeker overkomen en goed gekleed gaan en zeker niet de Spreekwoordelijke Grijze Muis zijn en hebben, maar er wél uitspringen en zo nog van die dingen die we allemaal al weten.  Het uiterlijk wordt alleen als negatieve factor opgegeven als je in die criteria niet scoort. Met andere woorden: als je een saaie trut bent dan is het ineens ook erg dat je dikke oorlellen hebt en een neus waarmee je een deur kan openen (zonder sleutel).  Als je daarentegen wel een fijne ietwat zelfzekere glimlach hebt, dan mag je lelijk zijn als het gapende achtereind van een rund in schijtstand: je hebt hét.

Het oordeel over iemand is trouwens allesbehalve persoonlijk.  De meeste mensen oordelen allemaal hetzelfde.  Miljaar, miljaar, dat zeg ik nu al eens sinds de geboorte van Keizer Karel: schoonheid is objectief subjectief.  Als ik jou aan tien meiden uit de Veldstraat voorstel dan zal je er hoogstwaarschijnlijk het meisje uithalen dat ik het mooiste vind, en ook dat dat ik het lelijkste vind.  Gaan we echter alletwee op zoek naar Het Mooiste Meisje van De Veldstraat dan zullen we heel waarschijnlijk met twee verschillende madammen afkomen.

Zeg nu eens eerlijk: wie wist dat nog niet?  Vingers opsteken, dan moogt ge naar het toilet gaan.

5 reacties op “Wie heeft het?

 • 28 februari 2008 om 8:44
  Permalink

  Moest ge daar nu echt ne foto van uzelf opzetten? Stoefer 😉

 • 28 februari 2008 om 14:41
  Permalink

  En gij staat er naast 😀

 • 28 februari 2008 om 15:03
  Permalink

  Hangt ervan af of ge voortaan wilt versleten worden als “schoon wijf” of “lelijken aap” 😉

 • Pingback: Wie heeft het (2) | Jimability

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *