Apple Software Updater

appleupdate Toen ik alleen QuickTime geïnstalleerd had, voelde ik mij gestalkt door de Apple Software Updater die mij elke twee weken met een software update om de oren kwam slaan.  Die update bestond niet in het aanpassen van de QuickTime installatie.  Wél wou hij iTunes in mijn strot rammen.  Elke keer weer moest ik de irritante popup wegklikken.

Ik ben ondertussen gezwicht voor de iPod Nano en dan kan je maar beter iTunes installeren.  Ik vind het programma niet zo verschrikkelijk goed, ik vind het niet beter dan Windows MediaPlayer.  Veel te vaak moet ik wachten tot wanneer iTunes reageert, maar kom daar gaat het hier niet over.

Net kreeg ik de melding dat er –aha– een update was voor QuickTime+iTunes.  Een vettige 70Mb downloaden en installeren, en wat krijg ik: jeuk aan mijn handen.  Die updater plakt alweer mijn desktop en mijn QuickLaunch bar (onderaan het scherm) vol met icoontjes voor QuickTime en iTunes, zonder mij dat te vragen en zonder te verifiëren of dat in mijn vorige configuratie het geval was.  En ik gebruik die dingen echt niet.  Ik doe: Windows icoon en typ in iT + <enter>.

Ik hoor u denken: mug – olifant.  Mwa, ok, misschien wel.  Maar ik vind dit ergerlijk: ik ben met iets wereldverbeterend bezig op de computer (dat voor mij op dat moment natuurlijk al mijn concentratie vraagt – ik blijf een man, right!)  Ineens flopt er een boodschap op die als een bezeten 4-jarige keelt: “Installeer mij – installeer mij – installeer mij”.  Okay, ik geef die uk de aandacht, watskebeur? Hij vertraagt mijn computer en mijn downloadsnelheid.  Tot daar.  Dan komt die nog eens mekkeren over het feit dat mijn computer opnieuw opgestart moet worden.  OKAY JA.  En als ik die cyberkid zijn zin geef, dan heeft dat stuk onbenul zonder mij iets te vragen junk achtergelaten in de vorm van icoontjes die ik niet gebruik!  O ja, en als ik nu doe van Windows icoon en iT + <enter>, dan krijg “Info iTunes” te zien, waar geen melding staat van wat er precies gewijzigd/gefixt is in de update.

Een paar lijnen code meer, mannen, en ik kan mijn bloeddruk onder de 14 houden 🙂

Een reactie op “Apple Software Updater

  • 19 januari 2008 om 16:15
    Permalink

    ik installeer die rommel ook enkel maar om mp4-tjes af te spelen…vreselijk al die shortkuts op den desktop, toolbaar én in het menu…
    del ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *