Women are heroes?

Gisteren werd Benazir Bhutto bij een zelfmoordaanslag vermoord.  Ze was dit jaar teruggekeerd na 8 jaar ballingschap, had eerder dit jaar al een zelfmoordaanslag overleefd, maar deze werd haar fataal.

Ze streefde naar democratie.  Ik weet verder niets van haar politiek programma, noch van haar persoonlijk, behalve dat haar vader ooit verdacht werd van corruptie en later ook vermoord is.  Maar anders, niets.  Hoeft ook niet.

Ze is dood.

Democratie is een mooi wapen om voor te vechten, maar in de strijd hebben we er niet zoveel aan. (Theo Maassen)

Democratie kan maar bestaan als ze door iedereen gerespecteerd wordt, en da’s precies het frêle van het bestel.  Iemand wil zijn leven geven in een zelfmoordaanslag en wij discussiëren (een geliefde activiteit in de democratie) over het opgeven van een klein beetje privacy, bv. door videobewaking.

Wat doen we nog in de strijd als we onze democratie samen lullen met meningen, terwijl anderen met hun harde ‘mening’ de grondvesten van de democratie onderuit halen?

(in een hele verre kantlijn: Women are heroes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *