Kooktijden

Ik smikkelsmul dolgraag pasta, in alle mogelijke vormen, consistenties, kleuren (!), lengtes, ook al zijn dat verschrikkelijke dikmakers en wissel ik minder gretig af met rijst in alle mogelijke vormen, consistenties, kleuren en geurvariaties.

Maar waarom moet ik me bij het bereiden van die smulpaperij altijd lam zoeken naar de juiste kooktijd. O ja, dat deze of gene ambachtelijke firma al 185 jaar volgens hetzelfde recept haar deegwaren bereidt, dat staat er in big mama letters op, maar de kooktijd moet ik gaan zoeken tussen de E’s.

En als ik het dan eindelijk gevonden heb, dan ligt mijn pasta ondertussen overgaar te zwabberen in de kookpot.

4 reacties op “Kooktijden

 • 4 december 2007 om 21:58
  Permalink

  Je kan ook gewoon eens testen: bijten, of tegen het plafond flikkeren.

 • 5 december 2007 om 1:15
  Permalink

  Aai no aai no aai no, maar dan verbrand ik toch alleen maar mijn veel te gevoelige bek of dito poten.

 • 5 december 2007 om 13:47
  Permalink

  Mietje! Ik heb nog nooit naar kooktijden gekeken, qua pasta. Proeven is de beste saus. Of wacht. Allé, zoiets.

  Ook een idee: minstens een half uur laten koken, dan kunt ge daarna pasta drinken.

 • 5 december 2007 om 14:41
  Permalink

  Dan ga ik nog liever mijn bakske goorgare spaghetti bij Poverello halen, of zoals vroeger in ’t college: “Voor mij 10cm3 spaghetti en wat brokkensaus, alstublieft.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *