Keuzes

Waarom heb ik vroeger nooit de tijd genomen om goed te worden in poolen, snookeren, voetballen, kickeren, beach volleyen, bier drinken?  Ik was toen veel te veel bezig met toneel (“allemaal seksmaniakken”), dans (“janet!!”), vrijveilige gedichten schrijven (“’t is schoner als ge het niet zelf voorleest”), en de intellectueel uithangen (“ik begrijp niet wat ge zegt”).  Maar nu ben ik daar helemaal niets meer mee.  Wie geen notoir potje kan biljarten, wordt gemeden als een cliniclown op Tante Nonneke haar crematie.

Toen ik 8 was, was ik steengoed in tapbiljart, ik liet van elke tegenstander niet veel meer over dan een gefrustreerde woesteling.  Maar tijden en in zwang zijnde biljartvariaties veranderden en ineens was tapbiljart no longer done (vanaf mijn 8,5 jaar).

En hier sta ik nu met lege handen en ik denk… als ik nu niet deftig leer bridgen of kleurwiezen ben ik over 40 jaar weer de pineut als ze mij het ouwelullenhuis binnenvoeren.  Want dan ben ik al helemaal niets met de overblijfselen van deze ervaringsdeskundige in

 • toneel
 • dansen
 • vrijveilige gedichten
 • intellect

2 reacties op “Keuzes

 • 26 november 2007 om 18:48
  Permalink

  Grappige frustratie, maar ik voel met je mee. Ik ben in drie perioden van mijn leven goed geweest in poolen, en ik
  ben het alle keren volledig verleerd. Ik had me dan ook voorgenomen om er terug aan te beginnen, alleen jammer
  dat een mens altijd in van die vieze krochten moet kruipen als hij eens een bal wil stekken.

 • 27 november 2007 om 9:19
  Permalink

  Het vieze krocht heette dit keer “De Ploeg”, ook al is dat geen vies krocht meer zoals ik het vroeger kende, lang geleden toen er nog gevochten werd voor verkeerd overgeschreven huiswerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *