Slachtoffer van pietje-pak

Ja, ze hebben bij mij ook pietje-pak gedaan.  Ik heb in mijn presentatie voor het ICT Symposium een foto gebruikt, die ik gezien had tijdens mijn opleiding Usability Design.

Rand's Home Computer

Een man (professor) staat voor een gedrocht van een machine en het tekstje onder de foto zegt dat dit een model is van een thuiscomputer in het jaar 2004 zoals wetenschappers in 1954 mogelijk achtten.  Het laatste zinnetje zegt ook nog dat deze computer gemakkelijk in gebruik zou zijn.

En nu het pietje-pakmoment: ’t is fake. ’t is een geassembleerde foto, ’t is niet echt.  Zit ik daar voor een enorme zaal (20 man) te verkondigen dat… tsss… allez, ja, ’t was om ’t idee te doen.

Een reactie op “Slachtoffer van pietje-pak

  • 25 oktober 2007 om 20:36
    Permalink

    Jim, ’t is inderdaad om het idee te doen. Of de foto nu echt is of niet (ik wist het eerlijk gezegd ook niet), de boodschap is dat je een systeem niet gebruiksvriendelijk maakt door een toetsenbord en fortran (vervang gerust door ‘een muis en windows’) toe te voegen, maar dat je een user-centered design process moet toepassen (zoals bij de Xerox Star gebeurd is, en dat is wel waar ;))

    Met deze foto heb je trouwens meteen de aandacht te pakken, en er is niemand die dit niet plausibel vindt. Dus ik zou hem blijven gebruiken, maar ik ga in het vervolg ook wel vermelden (maar pas na ik mijn punt heb gemaakt) dat hij eigenlijk fake is. Juist is juist 🙂

    David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *