Ervaringsdeskundige

Och God, ja, vandaag is het Werelddag van het Verzet tegen Extreme Armoede, en we mobiliseren mensen en lakens. En ook het nieuws besteedt hier aandacht aan, want er komt een getuigenis van een ervaringsdeskundige armoede.  Ervaringsdeskundige?  Noemen we hen zo… mensen die iets meegemaakt hebben?  ‘Iets’ is een understatement, natuurlijk, voor iemand die 25 jaar in de armoede geleefd heeft, maar noem je zo iemand een ervaringsdeskundige?  Blijkbaar wel.

Misschien moet ik ook eens op een rijtje zetten waarin ik ervaringsdeskundige ben:

  • Ervaringsdeskundige mannetjesmormel;
  • Ervaringsdeskundige myopie,
  • Ervaringsdeskundige Abbahater

Noem mij gerust ervaringsleek “mooie titels verzinnen”, maar het epitheton “ervaringsdeskundige” laat ik liever aan mij voorbij gaan.

Een reactie op “Ervaringsdeskundige

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *