Featurability vs Usability

Een artikel in ComputerWorld beschrijft de vergelijking tussen drie “nieuwe” gsm-toestellen met vergelijkbare functionaliteit.  Een snelle scan van het artikel toont alweder dat een veelheid aan features soms omgekeerd evenredig staat met gebruikersgemak, ofte usability.  ComputerWorld verwoordt het alsvolgt:

While the iPhone is not the most feature-rich device, this group of experts found that when it comes to usability, iPhone does, indeed, live up to its hype.


En verder:

Let’s cut to the bottom line: In terms of usability, iPhone blew away its two competitors. Its overall score in the usability tests was 4.6 out of 5. The HTC Touch was a distant second at 3.4, and the Nokia N95 scored 3.2.

“Testers were [typically] about twice as fast doing specific tasks on the iPhone, which is pretty remarkable,”

Hype of niet… ik wil hem: iPhone hooome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *