Politopressie

Welke Vlaamse kiezer die het communautaire vraagstuk niet gevolgd heeft, die in BHV een extreem gezegende borstomtrek ziet, maar die toch af en toe eens het nieuws volgt… welke Vlaamse kiezer krijgt er geen last van pijnlijke flatulentie als hij moet kijken op het gezicht van en luisteren naar de stem van Milquet? 

Wat dat mens zich durft te permitteren?  Op RTL-TVi doodleuk zeggen dat Vlaanderen een rouwproces doormoet, zijnde dat de verkiezingsbeloften niet gehouden kunnen worden.  En dat dat precies de opdracht is van Van Rompuy.  Excuseer?

Is het probleem dat de Vlamingen aankaarten in BHV niet simpel?  Franstaligen wijken uit naar Vlaamse gemeenten, vertikken het om de taal te leren (Nederlands, ja!), verfransen de gemeenten, Vlamingen trekken weg, want verdomme ge moet al in uw eigen gemeente een andere taal beginnen spreken, Franstaligen komen op in de gemeenteraad en ankeren zich nog meer vast, tot wanneer de van oorsprong Vlaamse gemeente ineens een voornamelijk Franse gemeente geworden is.  Als Vlamingen een beetje hun eigen cultuur en patrimonium willen beschermen en alleen maar vragen dat Vlaamse gemeentes Vlaams blijven en wie daar wil komen wonen, gewoon Nederlands moet leren… dan vragen we te veel?

Geldt integratie alleen voor Turken, Marokkanen, Italianen, …?

Milquetway is luchtig, dat kan er altijd tussendoor…

Een reactie op “Politopressie

  • 23 september 2007 om 14:01
    Permalink

    Ha, zo grappig.

    Uiteraard heeft Milquet gelijk, en alle CD&V-communicatie sinds enige tijd wijst in precies diezelfde richting: “er zijn een heleboel zaken die we met gewone meerderheden kunnen doen”, tralala.

    Een klein kind wist dat de beloftes van Leterme en kornuiten onuitvoerbaar waren. ’t Zal gewoon een paar maand geduurd hebben tot zij dat zelf ook gaan durven toegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *