Stop

Op een dag moet je stoppen boeken kopen als je een klein warenhuis hebt aan nog te lezen lectuur.  Ik kijk rond op het net, surf zelfs naar de Amazon recommendations pagina, en koop – koop – koop boeken, want best wel interessant en ik heb nu wel geen tijd, maar binnenkort wel.  En als dat pakketje van Amazon dan na een paar dagen in mijn brievenbus zit, dan ben ik fokkie-blij dat ik ze zelfs de eerste dag aan een voorzichtige lectuur van een pagina’s onderwerp.  En daarna liggen ze te wachten, in het beste geval verhuizen elke ochtend naar mijn auto en elke avond uit mijn auto.  En dat maandenlang, of tot ik een ander literair slachtoffertje gevonden heb uit de Internet online store.

Maar dat was dan, nu is het tijd om pas boeken te kopen als ik ze echt nodig heb.  Of zou ik toch nog even piepen op Amazon?

2 reacties op “Stop

 • 1 september 2007 om 11:39
  Permalink

  Het zit zo: ik ben jong en heb derhalve geen inkomen. Voor boeken moet ik dus gewoon naar de bibliotheek. De helft van wat ik daar meeneem krijg ik niet gelezen en moet ik slechts doorbladerd terug inleveren. Ik ben al fokkie-blij als ik af en toe over de helft geraak van wat ik leen. Ik zou nog fokkie-blijer zijn als ik mijn lectuur gewoon in de auto kon slingeren of de boel alleen maar hoefde uitstellen.

  Groeten.

 • 1 september 2007 om 12:47
  Permalink

  Ik wil ze wel voor u lezen, als dat kan helpen?

  Niet dat ik eigenlijk zelf tijd heb, maar kom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *