Moeite doen

Intimi, kennissen en vliegjes op de muur weten al langer dat ik een speciale connectie heb met Theo Maassen: niet alleen heeft hij mijn naam gedeeltelijk ingepikt, hij maakt zich ook frequent ende schaamteloos mijn ideeëntrommel eigen (grapjes incluis).  Het is hem vergeven, want hij doet het met verve.  Joetsjoepers, vind hem online!

In een van zijn voorstellingen hekelt hij de slogan: “Met hetzelfde gemak, gooi je het in de prullenbak”, wat -en daar steelt ie weer van mij- complete nonsens is.  Het gaat er juist om moeite te doen.  Ik voel dit meer dan ooit. En natuurlijk wil ik niet de moraalridder zijn (geen Brabants boerenpaard kan mijn dan torsen), maar we hebben er allemaal geen zin meer in om moeite te doen.

Ik ga shoppen in de Carrefour, wil een karretje halen, merk dat er in de karrenstallingen 1 rijtje is met 5 karren, en 2 rijen die ver uitpuilen bijna tot op parkeerplaatsen.  Dan denk ik, verdomme, doe eens moeite.  Zoveel lastiger is dat niet om je karretje in die kortere rij te zetten.

Of dan staan Bolle Gijs en Geile Truus in de rayon van de pasta elk aan een kant uit te nodigen voor een barbecue “als het nog eens goe weer is”.  Get a room! en laat mij -zaterdagnukkig als ik ben- een doosje snelgekookte volkoren spirelli nemen zodat ik deze rotwinkel uitkan en met mijn auto kan wegstuiven, daarbij de winkelkarretjes op de parking ontwijkend.

Ja, ik neem de auto om boodschappen te doen, en laat daarbij de fiets thuis zodat ik de uitlaatgassen van de auto’s niet hoef in te ademen.  Ahum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *