Terugbetaling dieetvoeding

In een mailtje van mijn mutualiteit kreeg ik te lezendat ze dit jaar weer kweetniethoeveel gaan terugbetalen voor dieetvoeding, met een linkje naar de site van fgov waar de lijst van items die terugbetaald worden staat.  Daar hebben ze het niet over dieetvoeding, maar wel over medische voeding.

Maar als we echt iets willen doen aan voedingsziektes, dan moeten we in de eerste plaats toch onze voeding aanpassen, en steun dat dan financieel.  En daarmee bedoel ik niet dat dat botervlootje Becel terugbetaald wordt.  Steun biologische voeding, maak groenten goedkoper, halveer de veestapel, promoot gezonde fastfood (voor zover dat geen contradictie is).

En gooi de mensen de sportclubs binnen, doe nog meer aan Spojt (zoals Jan Becaus het zo mooi zegt).

Het is het herhaalde adagium van “beter voorkomen dan…”.

2 reacties op “Terugbetaling dieetvoeding

 • 3 juli 2007 om 10:50
  Permalink

  Voor mij nen kebap light met dieet cola. Kunt ge het effe komen brengen AUB?

 • 3 juli 2007 om 21:13
  Permalink

  als ik juist lees dan ben je lid als hetzelfde ziekefonds als mij. Het begint met P en eindigt op artena..

  ik nam ook contact en kreeg te horen dat ze ook wel degelijk voorzien in preventie. zoals je zegt “beter voorkomen dan..”. je kan onder andere terecht in de beweegmobiel (www.beweegmobiel.be) en voorzien tussenkomst na dieetsessies. als eerste starten ze ook een obesitasplatform op. dik de moeite volgens mij..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *