Na een prototype gebruikerstest

Ik deed onlangs een gebruikerstest van het prototype dat ik ontwikkeld heb in het kader van mijn eindwerk (zie ook mijn post over papieren prototypes).  Het is wel effe slikken als er opmerkingen komen van de gebruiker (tergoedertrouw, absoluut) en je eigenlijk inziet dat je een beetje verkeerd bezig geweest bent.  En meer nog: dat je eigenlijk fouten gemaakt hebt door in een bepaalde richting te denken en daardoor blind te blijven voor dingen die je tijdens de cursus al zo vaak gehoord hebt.

De taak die ik in een prototype gegoten heb, leek mij zo sterk procesgericht dat ik gekozen heb voor een wizard style (weliswaar mooi met previous en next buttons, met aanduiding van het aantal stappen en op welke stap de gebruiker gekomen was) dat de opmerking van een ervaren gebruiker kwam: misschien zullen de stappen wel automatisch genomen worden, zonder echt te lezen.  Terechte opmerking.  En da’s dus slikken.  Misschien daarom dat ik de video-opnames ook nog niet bekeken heb.

Cruciaal -is me ondertussen ook opgevallen- is een goeie timing en de mogelijkheid om langere periodes aan een ontwerp te werken (en niet zoals ik nu doe: tussen de soep van het ene project bij klant huppeldepup en de patatten van het andere project bij klant flopperdeplop).

2 reacties op “Na een prototype gebruikerstest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *