Foutboodschappen

Dat foutboodschappen absolute usability killers zijn, is algemeen geweten.  Het opstellen van foutboodschappen is toch nog altijd het actiedomein van developers, en we weten allemaal dat dat niet meteen de beste schrijvers zijn (en ik reken mezelf daar ook enigszins bij).  Daarom vind ik de foutboodschap van flickr toch nog altijd een fijne, en vind ik het niet eens zo erg dat de site er eventjes uitgeflickerd is:

 Flickr Foutboodschap

 Nu wordt gezegd dat dergelijke boodschappen alleen maar kunnen in Internetverband, en zeker niet binnen business applicaties.  Dat geloof ik niet.  Het komt er gewoon op aan een boodschap te vinden die fris genoeg is voor het doelpubliek.  Niet betuttelend en niet overladen met complexe terminologie, dat kan dan net zo goed in de droge context van een bankapplicatie, die het daardoor wat aangenamer zou maken. Toch?

2 reacties op “Foutboodschappen

  • 7 februari 2007 om 9:28
    Permalink

    Als je belangrijke technische info moet doorgeven op zo’n moment moet je dat uiteraard doen. Maar verder zie ik veel liever een originele boodschap op zo’n moment dan een saai tekstje.

  • 15 februari 2007 om 15:41
    Permalink

    Soms vraag ik me af of je echt wel _technische_ info moet doorgeven. Ik ben dat toch niet zo vaak tegengekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *