Zune

Zit net wat te microsoft-googlen en kom uit op de Zune website.  Het valt me op dat de site over deze MP3-speler (laten we wel wezen, het is uiteindelijk een MP3-speler) ook duidelijk maakt dat het hier over een sociaal ding/evenement gaat.  Ik zie meteen al een nieuw werkwoord opduiken, zunen (kunnen we nog wat lekker dubbelzinnig wezen in het Nederlands).  De MP3-speler is een sociaal ding:

“Zune is all about music, entertainment, friendship, and sharing. Check out the work of very talented artists on Zune-Arts.net and get in touch with the creative community.”

Een MP3-speler die je toelaat om op elke plaats naar jouw muziek te luisteren los van wat er rondom jou gebeurt, krijgt een sociale dimensie, of is dat maar een holle benadering?  Door de introductie van de rekenmachine konden we ineens veel minder goed rekenen; we worden overdonderd met communicatiemiddelen, maar kunnen we wel nog zo goed communiceren; gaan die sociale producten dezelfde weg uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *