Parkeren in parkeergarages

Gisteren op weg naar een sigchi.be event in de bibliotheek van Namahn, moest ik mijn auto parkeren in de parkeergarage Passage44 in centrum Brussel. Nu noem ik mezelf niet de beste spoorzoeker -ik heb dan ook geen padvindersverleden-, maar o wee wat een ramp om daar je auto kwijt te raken. Geen bewegwijzering hoe je met de auto, eenmaal voorbij de notoire slagboom, een parkeerplaats moet gaan zoeken. De enige aanwijzing was voor Smart-cars, maar dat je de centrale dubbele verticaal-spiraalvormige wegenas moest volgen was niet meteen duidelijk (het klinkt complex, maar het was nog complexer).  Eenmaal op een parkeerplaats aangekomen, was het nog lastiger om een uitgang te vinden, en het was een nog grotere tantaluskwelling om de juiste exit te vinden.  Ik was doodsbenauwd dat ik bij het terugkeren nooit mijn auto zou terugvinden, maar gelukkig was die verdieping zo goed als leeg.

Ik bleek niet de enige te zijn die er zo over dacht.  Ik heb achteraf met Jan nog een tijdje over deze parking gepraat, en we hebben ons het hoofd gebroken over waarom mensen daar geen fluit aan doen, want wij kunnen onmogelijk de enige probleemgevallen geweest zijn.  Misschien toch eens business cards maken en mijn diensten als usability engineer (in spe) gaan aanbieden.

Het sigchi.be event was best wel interessant, maar als netwerking event vond ik het een beetje mager.  Bovendien, wat de lezingen betreft, is het nog maar de vraag of de beperkte tijd (30 minuten sessies) niet al te kleine tijdsframes zijn om brokken te maken.  Bovendien zijn vele ideeën al gemeengoed dankzij blogs, een bedenking die Bart De Waele al maakte bij het Web 3.0 event.

Een reactie op “Parkeren in parkeergarages

  • 21 december 2006 om 19:40
    Permalink

    Ik kon er jammer genoeg niet bij zijn, wegens babysit plichten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *