Christelijke gehoorzaamheid

De Gentse Feesten zijn nog niet afgekoeld of de Getuigen van Jehova organiseren hun eigen versie met een colloquium getiteld
 
Christelijke Gehoorzaamheid
 
Ik vul mijn christelijke ongehoorzaamheid in door in het holle van de nacht een bloedzatte mug chirurgisch dood te meppen.  Na nadere inspectie blijkt ze alle elementaire stigmata te vertonen en spuit ze volledig spontaan mijn bloed uit al haar nieuwe openingen, zelfs zonder mijn genadeslag.  In volle paniek voor hordes (in)sekteleden die haar voorbeeld willen volgen en zich kamikazisch op mij willen storten, geraak ik in een verstandsverwikkeling met mijn klamboe.  Tijdens zo’n intellectualistische krachtpatserij wil ik liever slapen.
 
5u59.  Een Gregoriaans lichtbaken vult mijn kamer.  De laatste snoezende minuten voor deze Nazare├»sche verrijzenis waren de enige goddelijke slaapmomenten van deze nacht die ik zo onbevlekt ontvangen wou koesteren, tot wanneer Here Jezus zich gladgeschoren aan mij in dit verblindende licht kwam tonen.  Ik sta op uit mijn Lazarusbed, duw de lichtwekker uit, en probeer de splinters dromen uit de kamer met passer en winkelhaak samen te herstellen.  In plaats daarvan val ik over de schellen die mij net van de ogen gevallen zijn, toen ik mijn ogen probeerde te sperren.  Mijn neuronen neuri├źn neurotisch met zijn 1011 alfagolven naar elkaar en ik krijs in close harmony hierbovenuit: “This is gonna be the day”.  Ik wou dat ik vandaag slechts fantoompijnen overhield aan mijn disembodied bewustzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *