Nen gruuten lanteern mee een klein luchtse

In Engeland werd onlangs een Oorlogs/Herdenkingsmonument opgericht ter nagedachtenis van dieren die een heldhaftige dood gestorven zijn tijdens oorlogen. Een groep van herdachte dieren zijn de …

… de glimwormen. Nu heeft ieder van ons wel ooit de stiekeme wens gekoesterd vereeuwigd te mogen worden in een monument. Maar welk dier, let alone welke glimworm, is gebaat bij dergelijke happening? Dat een glimworm in de loopgraven van W.O.I een ideaal hulpmiddel was voor de soldaten om kaarten te kunnen lezen (en wegens niet echt een prote├»nebom toch langer dan hun licht overleefden) zal ik niet in twijfel trekken, but for heaven’s sake, are we wasted?

Ben ik een fascistische anthropo-navelstaarder dat ik dergelijke herdenking absoluut brakerig irritant vind en dat ze van mijn part die glimworm mogen steken waar het nog donkerder is dan in oorlogse loopgraven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *