Examenkoorts

Zaterdag shiatsu-examen: 11 september, bij wijze van kleine herdenking. Ik lees, leg mijn hoofd op tafel en laat er alles in sijpelen. Ik heb een proefpersoon nodig om de meridianen af te drukken; ik hoor zacht gekreun en sta oog in oog met Lisa. Ze kijkt me doordringend aan, slaat haar hoofd op en waggelt uitdagend met haar kont. In een vlaag van Socratesiaanse verstandsverbijstering gooi ik haar op haar rug, om gauw wat orakelend op zoek te gaan naar de energiebanen.

Ik moet blijkbaar een alarmpunt bereikt hebben, want ze klauwt naar me, springt op en kruipt weer weg naar de buren, waar haar bakje kattevoer staat. Shiatsu op dieren, het is mijn ding niet.

Zo vol mijn hoofd is van het gestudeer, zo leeg is mijn blog-inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *