Heertje Domineertje

Heertje domineertje heeft een vermoeiend weekend achter de rug. De geregelde sleur met een vettige saus aan ienemiene kleine irritatietjes van over-aller zijde. Geen grote bressen, alleen kleine scheurtjes denk ik dan. Maar als die niet gelijmd worden, dan barst het uit zijn voegen. Dus, doe toch maar een tubeke Brico-Pattex.

Gemixte gevoelens… Rijd je de ene avond een konijn op de bijstand, kom je de volgende dag een uitermate warme, sympathieke, eizona vrijgevige Pakistaan tegen: “alleen moslim op papier”. Het klonk bijna als een excuus. Het gesprek volgt later over De Domme Amerikaan. Want die weet wel waar den Osama zit, alleen is het nog niet opportuun om die nu al (en niet nét voor de verkiezingen) te vangen. Gratis dinner en voor je het weet, hou je een AK-47 vast in Kashmir. Ik voel me gelukkig nog niet gesprokkeld. Ik weet wel dat dergelijke onzin idioot is, vooral tegenover zo’n fijne gastheer, maar soms is het heerlijk om eens in hersenloze gemeenplaatsen te verglijden.

Was het de onverteerbaarheid van onze gesprekken, dan wel van de verfijnde maaltijd, maar ik stond vanmorgen met een zulthoofd zonder weerga op; leeggezogen door een cordon killer mosquito’s. Ik probeer hen het zwijgend zuigen op te leggen door wild om me heen te slaan, maar uiteindelijk raak ik als een opgewonden cocon in mijn klamboe verstrikt; benieuwd welke Daedalusvlinder er daar zal uit komen.

“When I ask you: are you hungry, you say you already ate.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *