Panda

Die witzwarte, vretend-kakkende, onnodig gebrilde, seksueel gedesinteresseerde pluche WWFerkes zijn gewoon met veel méér dan wij ooit gedacht hadden, weet China te vertellen. Niet omdat ze vergeten zijn hoe het telraam te gebruiken, maar gewoon omdat er zich nog een aantal theekransjes panda’s verborgen hielden in bamboebossen. Hoe kan je je als geliefde dikzak nu succesvol wegsteken achter een bamboestaafke?

China verloor net 6 hulpverleners in Afganistan, maar heeft dat verlies ruimschoots weten te compenseren met panda’s. Toch? Bovendien waren het allemaal mannen en aangezien China nu net met een nijpend tekort aan vrouwen zit, en een zichzelf benijpend overschot aan mannen, is dit weer een opsteker voor ’s lands geboorteplanning. Dacht je? Net loopt het bericht binnen dat 16 vrouwen verongelukt zijn bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek. Enschede II?

Druppels van “De ogen van de panda” van Etienne Vermeersch sijpelen mijn bewustzijn binnen, ooit eens opgeslagen in dat filosofische deel van mijn brein. Gek hoeveel ik ondertussen vergeten ben, zal wel niet in het minst komen door dat vele computerwerk, waarbij ik nauwelijks nog iets van buiten hoef te leren, gewoon google’tje openslaan, opzoeken, weer opzoeken. Ik ga maar beter opnieuw wat teksten van buiten leren.

Was this the face that launched a thousand ships,

And burnt the topless towers of Ilium?

Sweet Helen, make me immortal with a kiss.

Her lips suck forth my soul: see where it flies.

Come, Helen, come, give me my soul again.

Here will I dwell for heaven is in those lips,

And all is dross that is not Helena.

Schreef ik dit met/zonder de hulp van Google? Stuur uw antwoord per voldoende gefrankeerde gele postduif, en maak kans op de documentaire “1 dag in het leven van de panda” (Engelse titel: “Curing sleep disorders by boredom”)

Een reactie op “Panda

  • 12 juni 2004 om 9:30
    Permalink

    ik weet het niet, ik heb ‘troy’ nog niet gezien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *