Summer th(a/o)ng

Het zomert en iedereen is blij. Dat zie je aan de gemiddelde mens die overdag in een ijzig geairconditioneerde bureau zit en over de middag op straat loopt te zonnen.

Of aan de straatwerkers (de dames Côté Nord buiten beschouwing gelaten, want voor hen zomert het elke nacht) die menig vrouwjonkel achternafluiten.

Of aan de mannen die zich verlustigen aan uitgesneden jurkjes, en vrouwen die op terrasjes mannenkontjes keuren, astmatisch automatisch, zoals ik elders schreef;

De overladen cafés die zelfs terrasjes inrichten op straten waar geen zon, maar des te meer CO2 brakend verkeer komt;

Je ziet het aan de toeristen die volgens het principe van de communicerende vaten zichzelf met “O dierbaar Belgisch” bier vullen of het door de hevige zon weer uitkotsen;

Maar je ziet het vooral aan de wansmaak.

Kolossale, proportieloze lijven gehesen in fris-blitze niemendalletjes, voortpeddelend door de straten, de blubber volgt de massa, onwelriekend als het rottende karkas van een aan lagerwal geraakt potviskolonie.

Of heren die met arm- en beenloze outfit, geschoeid in sandalen (fout!) al of niet gesokt (fouter!) de werksfeer komen verzieken;

Of kokette dames die grootmoeders slip boven laaggezakte strakke broeken laten strippen… meisjes, gun het ons, ga voor de string. Niets o niets kan tippen aan het homerisch bejubelde kontje, dat prachtig gebalanceerd wordt door een zorgvuldig uitgekozen stringske, of misschien toch… dat vanillezoete décolleté, een haven van erbarmen die een valse uitnodiging uitstraalt.

Heren, concurrerende politici, in de finale clinch naar komende zondag: win mijn stem en schrijf het levenslange verbod op deze publieke wansmaak hoog in het vaandel van uw persoonlijk voornemenslijstje. Ontzie mijn getormenteerde ogen en schrijf straffen uit voor de overtreders, zoals:

  • deelname aan de modeshow van de winterspecial op de dijk van Oostende in hartje zomer
  • verplichte dakwerkarbeid in driedelig maatpak;
  • moddercatch in Zeeuwse klederdracht (inclusief grootmoeders corset)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *